Normandië : 500 jaar Le Havre

Le Havre, Normandië

De stad Le Havre in Normandië haalt dit jaar alles uit de kast om haar 500e verjaardag te vieren en zorgt zo voor het niet te missen evenement van 2017. Vijf maanden lang zullen allerlei voorstellingen, parades en tentoonstellingen het ritme van de dag bepalen in deze havenstad.

Un Eté au Havre 2017 - Van 27 mei tot 5 november

Koning Frans I van Frankrijk stichtte Le Havre in 1517. De unieke architectuur van Auguste Perret, die het centrum na WO II heropbouwde, kenmerkt de stad die sinds 2005 ook erkend is als UNESCO-werelderfgoed. Tijdens haar 500e verjaardag zal de havenstad dan ook haar bijzondere identiteit in de verf zetten! Op het programma staan heel wat verjaardagsevents. Daarnaast kunnen nieuwsgierigen de stad ook ontdekken aan de hand van een parcours dat ontworpen is door verschillende beeldende kunstenaars en grafische vormgevers. Hierbij alvast een kleine selectie van enkele niet te missen evenementen.

Pierre et Gilles. Clair-obscur, 27 mei – 20 augustus

Het artiestenkoppel Pierre et Gilles staat bekend voor hun barok- en pop art-achtige portretkunst. Een uitzonderlijke expo in het MuMa zal maar liefst 80 werken van het duo tentoonstellen. Een ideale kans om de stad Le Havre en haar symbolische haven eens door de bijzondere bril van Pierre et Gilles te bekijken!

Theatergezelschap Royal de Luxe, 6 – 9 juli

Na 24 jaar afwezigheid keren de reuzen van Royal de Luxe terug naar Le Havre om er door de straten te wandelen en zo voor een magisch moment te zorgen.

Slotceremonie, 8 oktober

Het verjaardagsfeest duurt de hele zomer lang, maar op 8 oktober zal Le Havre officieel zijn 500-jarig bestaan vieren tijdens een grote slotceremonie. Het slotevent draait rond het kunstwerk Le Temps suspendu, een interactief eerbetoon aan alle inwoners van de stad.

>>> Het volledige programma is te vinden op www.uneteauhavre2017.fr