Gastronomie in de Auvergne; kazen, wijn, streekproducten, restaurants en markten

Auvergne

Eten & Drinken

De regio Auvergne is wereldberoemd om haar typische streekproducten: de vijf kazen met AOC oorsprongsbenaming Saint-Nectaire, Cantal, Salers, Fourme d’Ambert en Bleu d’Auvergne. De heerlijke hammen en worsten, samen met een schitterende wijnen: Châteaugay, Madargues, Saint-Pourçain, Corent of Boudes. De geografische ligging van de Auvergne en de nogal zuinige mentaliteit van de bewoners vormden de inspiratiebron voor de culinaire specialiteiten van deze regio. De stoofpot uit de Auvergne, de truffade, de paté met aardappelen en de pounti, zijn enkele voorbeelden. In één van de vele restaurants staan deze lekkernijen op het menu. Op de lokale markten is er een groot aanbod van lekkers, waarvan natuurlijk ook geproefd kan worden. Beroemd zijn ook de donkere linzen uit deze streek de 'lentilles du Puy'. Voor de echte fijnproever is de Auvergne een aanrader!

Delen: