Eten en drinken in Bretagne: Noix de Saint Jacques

Bretagne

Eten & Drinken

Bretagne, aan de westkust van Frankrijk, is onlosmakelijk verbonden met de ‘crêperies’, de pannenkoekenhuizen die pas sinds begin 1900 in deze vorm bestaan. In deze creperies eet men de zogenaamde ´galettes´ en natuurlijk ´crêpes´. De ´kouign amanis´ is een van de meest bekende gastronomische specialiteiten uit Bretagne, deze broodachtige koek druipt van de boter. De havens zijn een heus paradijs voor de liefhebbers van kreeft, langoesten, oesters, mosselen en vis. De schaal -en schelpdieren ontbreken dan ook nooit op de kaart van Bretonse restaurants, fruit de mer is een vaak gegeten gerecht. Alles is hier super vers!

Uiteraard wordt er wijn gedronken in Bretagne, maar echt Bretons is de cider, gemaakt van appels. Voor wie zelf graag kookt zijn de typisch Franse markten een feest. Prachtige kramen met verse vis en schelp- en schaaldieren doen je het water in de mond lopen. Diverse heerlijke gedroogde worsten, geurige Franse kazen, verse kruiden en een keur aan streekproducten. En van alles mag geproefd worden!

Delen: