Gastronomie in Champagne Ardenne: Champagneroutes

Champagne Ardenne

Eten & Drinken

Het eerste waaraan veel mensen denken bij het horen van de naam Champagne Ardenne is natuurlijk Champagne, de sprankelende witte wijn die hier al eeuwen wordt gemaakt, en die ook alleen maar zo mag heten als die hier gemaakt is. Maar de regio heeft op culinair vlak meer te bieden, want de Champagne wordt vergezeld door een keur aan specialiteiten en streekproducten, die je in één van de vele restaurants kan proeven.

Champagne is een AOC wijn en moet afkomstig zijn uit het gebied, tussen Reims en Épernay, en gemaakt zijn op basis van 3 druivenvariëteiten: Pinot Meunier, Pinot Noir, en Chardonnay. Voor wie de Champagnestreek wil verkennen is er de Route Touristique du Champagne Dit traject is ruim vijfhonderd kilometer lang en biedt je een enorme keuze aan champagnehuizen waar je welkom bent voor een champagneproeverij. Gelukkig is de hele route opgedeeld in vijf Champagneroutes. De departementen Aube, Marne en Haute-Marne kennen zo’n 250 streekproducten. Bekende lokale delicatessen zijn kazen uit Langres en Chaource , truffels uit Haute-Marne en Biscuit Rose de Reims. Restauranthouders die streekgerechten serveren zijn herkenbaar aan het logo ‘Table Régionale’, een witte koksmuts op een rode achtergrond. Wie liever zelf kookt kan zijn slag slaan in Halles Boulingrin in Reims, waar drie keer per week een markt met de beste streekproducten plaatsvindt.

Delen: