Eten en drinken op Corsica: restaurant op het strand

Corsica

Eten & Drinken

Door zijn rijke historie kent Corsica ook een rijke gastronomie. De Corsicaanse keuken laat de eeuwenlange invloeden van verschillende landen zien. De kust staat bekend om de verschillende visgerechten, terwijl je in het binnenland de lekkerste vleesgerechten kan eten. Verder staat Corsica bekend om de kazen en de fruitige wijn.

Prisuttu (rauwe ham), Figatellu (leverworst), Lonzu (gedroogde filet), Coppa (gedroogd lendevlees) en Salame (worst) zijn vleeswaren die uit duizenden te herkennen zijn. Deze specialiteiten worden vooral bereid met varkensvlees dat bekendstaat om de uitzonderlijke kwaliteit. De varkens leven deels in vrijheid en kunnen zo eten van speciale struikgewassen die een unieke smaak geven. Aan zee kunt u, in één van de vele restaurants, genieten van vis en schaaldieren. Het eiland telt maar liefst 8 AOC-wijnen. Op de lokale markt kunt u veel van de streekproducten proeven.

Delen: