Gastronomie Midi Pyreneeën: Truffelmarkt in Lalbenque (Lot)

Midi Pyrénées

Eten & Drinken

De verscheidenheid aan streekproducten afkomstig uit de regio Midi Pyrénées (Zuid Frankrijk) is enorm. Een diversiteit van gebieden en bodems met elk een eigen karakter brengen grote rijkdommen voort. Op de lokale markten vind je een overdaad aan kazen, wijnen, vlees en fruit. Bezoek een restaurant en laat je verassen door één van de vele streekgerechten; cassoulet uit Toulouse, aligot uit de Aubrac, Fouace uit de Aveyron, wijnen uit de Lot en heerlijke desserts.

De zwarte truffel is het symbool voor de gastronomie van de Midi-Pyreneeën, in de omgeving van Cahors is er jaarlijks een groot truffelfeest. Een andere bijzondere smaakmaker uit deze regio is de Saffraan van Quercy. De saffraanvelden bloeien in oktober en in het landschap rond Cajarc enSaint-Cirq-Lapopie. Op een boerenmarkt kom je niet om de roze knoflook van Lautrec heen, absoluut het proberen waard! Op het gebied van wijn heeft de regio veel te bieden. Bekend zijn de Armagnac, de Gers, Cahors, Coteaux du Quercy, Gaillac, en Côtes de Gascogne. Ontdek de wijngaarden van de regio middels een netwerk van wijnroutes.

Delen: