Eten en drinken in Pays de la Loire, Vendee: kokkels

Pays de la Loire

Eten & Drinken

De zee en het binnenland bezorgen de Atlantische Loirestreek in west Frankrijk een rijk gevarieerde gastronomie. Aan de kust prijken de verse vis en de schaal en schelpdieren hoog op het menu van de restaurants; de oesters uit de Vendée staan bekend als de beste ter wereld! Houd je meer van vlees? Laat je dan verleiden tot de worst met muscadet of rillauds d’Anjou (suddervarkensvlees), geserveerd met mogettes uit de Vendée (malse witte bonen). Dit alles smaakt natuurlijk het lekkerst met een wijnen uit de Loirevallei zoals een rosé d'Anjou of de bekende Jasnière.

Zoetekauwen komen hieer ook aan hun trekken; Berlingots (kussenvormige snoepjes) uit Nantes, quernons d’ardoise (leisteenkleurige snoepjes) uit de Anjou, brioches uit de Vendée, zandkoeken uit het Retz-gebied of van Sablé-sur-Sarthe… Loop vooral eens een patisserie binnen. Pays de la Loire staat verder bekend om haar voortreffelijke verse groenten en fruit. Op de lokale markten is er een groot aanbod hiervan. De Guèrande staat bekend om de zoutwinning. De 'fleur de sel uit dit gebied staat bekend als Keltisch zout.

Delen: