Streekproducten uit Picardië: macarons

Picardie

Eten & Drinken

Het eten in Picardië draagt een duidelijk Vlaams stempel. In de vele restaurants kan je genieten van de specialiteiten van de streek. Bij de restaurants langs de kust sieren overdadige schotels met ”fruits de mer” en dampende mosselen het menu. Minder bekend is dat in de Vallée de la Marne 10% van de Franse AOC-champagne geproduceerd wordt. Daarnaast kent de regio ook nog enkele kleine wijnproducenten, maar sla ook niet de lokale cider over tijdens de vakantie. Een typisch streekgerecht zijn de Ficelles Picardes, kleine pannenkoekjes met champignons, ham, kaas en crème fraîche. Voor liefhebbers van zoetigheid zijn er heerlijke taarten uit Compiègne. Zoete picantins, pastelkleurige macarons en heerlijke chocolaatjes uit Amiens. Een lokale specialiteit is raffolait, jam gemaakt op basis van melk. Proef de 'folie douce', een lekker aperitief van rood fruit.

Delen: