Streekproducten Rhône Alpes: Kastanjes uit de Ardèche

Rhône Alpes

Eten & Drinken

Rhône Alpes in het oosten van Frankrijk is een regio voor lekkerbekken. Naast de fantastische wijnen uit het Rhônedal kent de streek talrijke specialiteiten; truffels uit de Drôme, nougat en kastanjes uit de Ardeche... Ruik en proef de streek op één van de vele markten waar de geur van verse kruiden en lavendel overheerst en waar keus uit kazen en olijven fantastisch is. Maak kennis met de streekgerechten in éen van de vele restaurants.

De regio is onlosmakelijk verbonden met de productie van wijn. Beaujolais, Côtes du Rhône en Savoie; daar heb je vast eens van gehoord. In de omgeving van de Rhône, maar ook op de zonnige hellingen van de Franse Alpen zijn talloze wijngaarden te vinden. Maak kennis met de wijnboeren en volg een wijnroute door de streek. Wist je trouwens dat Lyon al eeuwen lang bekend staat als hoofdstad van de gastronomie? Typisch in Lyon zijn “Les Bouchons”, kleine en authentieke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en gekookt wordt met lokale producten.

Delen: