Eten en drinken in Parijs: macarons

Ile de France

Eten & Drinken

Parijs telt ongeveer 8000 restaurants, van brasserieën met een basismenu tot chique sterren restaurants. Hoewel Parijs de hoofdstad van de gastronomie wordt genoemd, is het opmerkelijk dat er niet echt eigen streekgerechten zijn. In Parijs heb je de kans om van de afwisselende keukens uit heel Frankrijk, en heel de wereld te proeven!

Uit de regio komt de bekende kaas Brie. Probeer eens een echte Brie de Meaux of een Brie de Melun. Meaux is ook bekend om de zachte Franse mosterd. Montmorency is bekend om haar kersen. In Parijs zijn veel patissiers en bakkers te vinden die het heerlijkste brood en banket bereiden. Loop dus zeker eens een patisserie binnen. Bekende specialiteiten zijn de Parijs Brest (een gebakje met amandelen), driekoningenbrood, Saint Honoré (taart met room en chocolade), Brioche de Nanterre, suikersoesjes, en Brioche Parijsienne. Er komt ook wijn uit de regio zoals de Argenteuil wijnen en de wijnen uit Montmartre. Op verschillende boerenmarkten in Parijs kan je verse streekproducten uit heel Frankrijk kopen.

Delen: