Op de markt in Uzès

Languedoc Roussillon

Eten & Drinken

De Languedoc-Roussillon kent een rijke traditie wat betreft de gastronomie. Lokale recepten doorgegeven van generatie op generatie zorgen voor onovertroffen smaken, geuren en kleuren... Er is een breed palet aan verse streekproducten. De regio staat bekend om fruit en groenten van top kwaliteit, aan de kust wordt de verse vis aan land gebracht en er worden meerdere lokale kazen gemaakt. Dit alles gaat goed samen met de smakelijke wijnen uit de Languedoc. Op de vele markten kunt u naar hartenlust proeven. In de velerestaurants worden de lekkerste specialiteiten geserveerd.

Een regionale specialiteit, die u niet mag missen, is de cassoulet gebaseerd op bonen en vlees. Een absolute aanrader is ook de originele brandade de morue uit Nîmes is een romig melange van gezouten kabeljauw (stokvis), knoflook, olijfolie, melk en citroensap, dat gegratineerd wordt in de oven. Met bijna 400.000 hectare wijngaarden is Languedoc-Roussillon het grootste wijnbouwgebied ter wereld. Het is drie keer zo groot als Bordeaux en één derde van alle Franse wijnen komt uit deze regio. Bekende wijnen zijn de Pic Saint-Loup, Minervois, Saint-Chinian, Faugères en Noilly Prat. Ontdek de wijnroutes van de streek; van Les Corbières tot de Roussillon, van Pays d’Uzès tot de Petite Camargue... Net buiten Aigues-Mortes, een 13e-eeuws vestingstadje in de Gard, liggen rozekleurige zoutvelden, die je ook kunt bezoeken.Hier komt het 'Camargue-zout' vandaan. De fleur-de-sel heeft een subtiele smaak.

Delen: