Bezienswaardigheden Limousin: Château de Val

Limousin

Zien

Wie van kunst en cultuur wil genieten in de Limousin kan terecht in musea met een ultramoderne kunst, of in de oude kastelen en abdijen waar concerten worden georganiseerd. Er zijn tal van eeuwenoude monumenten. Overal vind je de sporen van de rijke geschiedenis van deze streek in midden Frankrijk. Er zijn bezienswaardigheden die een bezoekje zeker waard zijn. Elke stadje en plaatsje heeft wel een schitterende kerk of een ander historisch bouwwerk.

In de omgeving van Limoges ligt Oradour-sur-Glane. Het dorpje is een verbijsterend monument van de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog. Het dorp werd door een SS eenheid verwoest waarna er een bloedbad werd aangericht. Vlak na de oorlog besloot men dat het dorp moest blijven zoals de Duitsers het hadden achtergelaten. De ruïnes vormen nu een indrukwekkend spookdorp.

In Limoges is in het bisschoppelijk paleis het museum van de schone kunsten gevestigd, een belangrijk onderdeel van de collectie is de unieke verzameling brandschilderwerk (email) uit de Limousin met werken uit de 12de eeuw tot het heden. Ten zuidwesten van Limoges is een interessante route van 180 kilometer uitgezet La Route Coeur de Lion. Mooie wegen leiden langs 19 kastelen en andere bijzondere gebouwen uit de tijd van de roemruchte koning Richard Leeuwenhart.

Delen: