Streekproducten Limousin: frambozen

Limousin

Eten & Drinken

In de regio Limousin, in midden Frankrijk, wordt de kunst van de gastronomie in stand gehouden. Traditie, kwaliteit, respect voor de natuur en smaak zijn de ingrediënten voor een heerlijk recept. Limousin staat vooral bekend om haar voortreffelijke vleesproducten (het Limousin rund) maar ook om de appelteelt. Met de streekproducten toveren de chef-koks uit Limousin de heerlijkste specialiteiten op uw bord in één van de vele restaurants van de regio. Als u zelf van koken houdt, bezoek dan één van de vele markten waar u kunt proeven van de lokale kazen, worsten en wijnen.

In de Limousin zijn ze dol op gebak. De clafoutis, een klassiek nagerecht op dat oorspronkelijk uit de Corrèze komt, is niet weg te denken uit de keuken van de Limousin. Kleine zwarte kersen vormen de basis van dit heerlijke nagerecht. Le Creusois is een luchtige hazelnotentaart met echte roomboter. Slechts 31 banketbakkers van de vereniging 'le Creusois' kennen het recept van dit bijzondere gebak. Van het land komen geweldige streekproducten zoals bosbessen, tamme kastanjes, frambozen en aardbeien. Limousin koeien zijn overal aanwezig in het landschap. Bij veel boeren mogen deze beesten het grooste deel van het jaar buiten rondlopen. En binnen hebben zij ook meestal alle ruimte. Je proeft aan het vlees dat het dier een goed leven heeft gebied.

Delen: